REG LABS Årskonference 2017 – Videnbroer til vækst

Burt Seeger

Årskonferencen 2017 blev afholdt torsdag den 1. juni på Klampenborg Galopbane. Dagen skulle inspirere og være en mulighed for at netværke og blive tanket op med ny viden om, hvordan vi omsætter viden fra videninstitutioner til produktivitet, vækst og arbejdspladser i virksomheder i hele landet.
På konferencen blev sløret løftet for konklusioner og anbefalinger fra REG LABs nye fokusanalyse om “Videnbroer til vækst”. Vi havde internationale key note speakers samt cases; virksomheder, der succesfuldt er lykkedes med at skabe vækst gennem vidensamarbejde, brobyggere, der faciliterer samarbejdet og videninstitutioner, der er de centrale vidensaktører.

Se video fra Årskonferencen her.

Se programmet her.

Se REG LAB og Iris Groups præsentation af analysen her.

Se Todd Daveys præsentation her.

Se Laura Goodfellows præsentation her.


Hvem:

Todd DaveyProfessor Todd Davey fra München Business School er årets hovedtaler ved REG LAB’s Årskonference. Todd, der er australier, er en af verdens førende eksperter inden for samspil mellem universiteter og erhvervsliv og forfatter til bogen ”Entrepreneurship at Universities”. Han er samtidig en af initiativtagerne til ”University-Industry Innovation Network”, hvor 200 eksperter og fagfolk fra 25 lande deler viden og erfaringer om samspil (se mere her: www.uiin.org.) Todd er netop ved at færdiggøre en stor analyse for EU, der gør status på samarbejdet mellem universiteter og virksomheder over hele Europa. Vi blev som nogle af de første præsenteret for de spritnye resultater og læringspunkter herfra på Årskonferencen.

lauraHead of Business Engagement Laura Goodfellow
fra Interface har hjulpet tusindvis af virksomheder til at udvikle produkter, processer og services i samarbejde med skotske universiteter og forskningsinstitutioner. Interface er Scotlands centrale indgang til landets 23 uddannelses- og forskningsinstitutioner. Læs mere om Interface her.

Direktør Nils Agerhus fra Uddannelses- og Forskningsministeriet og direktør Henning Christensen fra Region Nordjylland vil deltage i debat om, hvordan fremtidens videnbroer kan styrke virksomheders produktivitet sammen med underdirektør Charlotte Rønhof, Dansk Industri og prorektor Rasmus Larsen fra DTU.

Spændende videnbrocases med virksomhedsledere, videninstitutioner og mediatorer. Fra Aalborg kommer CEO Daniel Lux fra virksomheden Seluxi og Associate Professor Jiri Srba, Aalborg Universitet. Fra Korsør kommer  salgs- og marketingschef Kent Hvidtfeldt fra virksomheden Ergolet sammen med erhvervs- og arbejdsmarkedesdirektør Lone Wenzell, Slagelse Kommune og lektor Astrid Jensen, SDU-Slagelse. Og fra Aarhus kommer direktør Cecilie Rask fra virksomheden ElevAkademiet sammen med projektleder Erik Løvgren Brejner fra Via University og chefkonsulent Ruth Irene Strøm, Region Midtjylland.

Til at styre slagets gang havde vi moderator Niels Krause-Kjær. Niels er bl.a. kendt fra DR2 – Deadline.

Centerchef Knud Erik Hilding-Hamann, Teknologisk Institut. Knud Erik leder sekretariatet for InnovationsAgenterne, som yder innovationstjek til små og mellemstore virksomheder inden for alle brancher overalt i Danmark.

Erhvervschef Tonny Thorup, Aalborg Kommune. Tonny er leder af Business Aalborg, som er en central aktør i forhold til at facillitere samarbejde mellem viden- og uddannelsesinstitutioner og virksomheder.


Direktør Betina Simonsen,
Lifestyle & Design Cluster. Betina er leder af Innovationsnetværk Lifestyle & Design Cluster. Innovationsnetværket er guldcertificeret og har mange års erfaring i at bringe virksomheder og videninstitutioner sammen.

Jens Nyholm, partner i IRIS Group. IRIS Group er konsulenthus på REG LABs fokusanalyse om videnbroer til vækst.