Efterårskonference 11. november 2014 Re-industrialisering i Danmark

I samarbejde med Industriens Fond har REG LAB gennemført en analyse af succesfulde industrivirksomheder, der nu og i de kommende år vokser og investerer markant i produktion i Danmark. De øger produktiviteten, og de skaber flere jobs til Danmark.

Analysen giver svar på: Kan industriproduktion i Danmark betale sig? Under hvilke forudsætninger? Hvad er de kritiske faktorer for de virksomheder, der netop nu investerer i produktion i Danmark? Hvad skal være på plads, for at vi kan få flere små og mellemstore virksomheder til at investere i produktion og forretningsudvikling i Danmark?

Som kulmination på arbejdet blev der den 11. november afholdt en konference på innovationsfabrikken i Kolding med deltagelse af en række af casevirksomhederne samt flere af de offentlige og private kapitaludbydere.

Nedenfor kan I se programmet, læse oplæggene fra dagen samt se præsentationsvideoer af casevirksomhederne.

Se programmet her.

Se video med indtryk fra dagen her:

Hvorfor fokus på industrivirksomheder? ved direktør Bjarne Jensen, REG LAB og direktør Mads Lebech, Industriens Fond. Se video her:

Videoer med casevirksomheder:

Præsentationer:

Hvor er barriererne – og hvorfor er det vigtigt at overkomme dem? Ved Vice President Steen Lindby, Rockwool International. Se oplæg her.

Hvilke muligheder giver Vækstfonden, og hvilke udfordringer og muligheder er der i den kommende tid? Ved vicedirektør Rolf Kjærgaard, Vækstfonden. Se oplæg her.

EU-kommissionen har afsat penge til risikovillige lån og egenkapital for i alt 187 mia. kr. Hvordan får smv’er i Danmark deres andel heraf? Ved specialkonsulent Egil Rindorf, Erhvervsstyrelsen. Se oplæg her .

Hvilken rolle kan NASDAQ spille for virksomheders kapitalbehov – Er First North-markedet en mulighed? Ved Carsten Borring, Head of Listings and Capital Markets, NASDAQ OMX Copenhagen. Se oplæg her.

Sådan kan Eksport Kredit Fonden understøtte investeringer i industrielle smv’er. Ved direktør Anette Eberhard, Eksport Kredit Fonden. Se oplæg her.

Hvordan ser innovationsmiljøerne på investeringer i industrivirksomheder. Ved Direktør Lars Stigel, innovationsmiljøet CAPNOVA samt formand for FOIN, sammenslutningen af forskerparker og innovationsmiljøer i Danmark. Se oplæg her.