Årskonference 2011: Spræng rammerne!

Produktivitet og innovation skal styrkes. Den danske offentlige sektor kan spille en langt større rolle i forhold til at øge væksten.

Selv om en lille dansk elite af globalt orienterede virksomheder som Carlsberg, Danisco, Novozymes, Novo Nordisk, Lego, Danfoss og A.P. Møller leverer imponerende og tocifrede vækstrater, har et stort flertal af danske små og mellemstore virksomheder svært ved at skabe vækst og innovation.

Udviklingen skal vendes, ellers risikerer vi at Danmark glider ned ad listen over verdens rigeste lande. Hvor slemt står det til med vækst og produktivitet? Hvad er fakta og hvad er myter? Hvilke virksomheder og erhverv vil drive fremtidens vækst? Hvilke produktivitets-effekter får virksomheder af deres investeringer i forskning og innovation? Hvordan kan erhvervspolitikken og erhvervs- fremmeaktører bedst understøtte vækst og produktivitet? Hvad gør andre lande for at understøtte nye samarbejder om innovation med erhvervslivet? Hvilke resultater har de opnået? Og hvad kan vi overføre til Danmark?

Disse spørgsmål blev besvaret på REG LABs årskonference 2011, som blev afholdt den 11. maj, nedenfor kan du downloade de spændende indlæg:

HVORFOR HAR VI LAV VÆKST I DANMARK?, v/Professor Jan Rose Skaksen, Copenhagen Business School

HVORDAN STÅR DET TIL MED INNOVATIONSKRAFTEN I DK? v/Kontorchef Thomas Alslev Christensen, Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Innovation

INTELLIGENT OFFENTLIG EFTERSPØRGSEL I STORBRITANNIEN, v/Director of Innovation Platforms, David Bott, Technology Strategy Board, Storbritannien.

NYE PRIVATE/OFFENTLIGE SAMARBEJDER OM INNOVATION , v/Udviklingsdirektør Jørgen Rosted, FORA, Erhvervs- og Byggestyrelsens enhed for forskning og analyse

Læs en artikel om indtryk fra dagen her.

REG LABs erhvervsudviklerpris 2011.